Svøbsk

Med flair for det nye og kærlighed til det gamle blender Svøbsk den traditionelle spillemandsmusik, egne kompositioner, salmer og sange i et personligt og levende udtryk.

Svøbsk består af de to virtuose og velrenommerede spillemænd Jørgen Dickmeiss og Maren Hallberg Larsen, der også danner par privat. De mødte hinanden på konservatoriets folkemusiklinje i Odense, hvor de begge har studeret. Maren har derudover taget en kandidat i klassisk harmonika, og Jørgen er sølvbeslået rigsspillemand.

Svøbsk har udgivet en stribe albums og spiller et stort antal koncerter i klubber, på festivaler, i kirker, på biblioteker og på skoler hvert år. De har turneret i Grønland, Island, Færøerne, Canada, Finland, Polen, Østrig, Skotland og Tyskland.

Svøbsk spiller både som duo, trio og kvartet
Maren Hallberg – harmonika, skeer, vokal
Jørgen Dickmeiss – violin, vokal, mandolin, guitar, jødeharpe, mundharmonika
Theis Langlands – piano
Simon Busk – percussion

Koncert og workshop
Et event med Svøbsk vil typisk starte med en koncert, der munder ud i en aktiverings del, der får deltagerne til mærke det fællesskab, der opstår når alle danser sammen. Her tager Svøbsk styringen, så alle kan hengive sig til et let danseforløb, hvor der er en struktur, der er nem at forstå. Alle får danset med alle, og der bliver grinet og svedt. Svøbsk laver også gerne fælles-, og korsang.

Svøbsk bliver også ofte brugt som et festligt indslag som kontrast til de mere fagligt tunge indslag. De skaber en fortryllende og festlig stemning med sjæl og dyb indlevelse.

Julekoncert med Svøbsk & Lunau
Svøbsk & Lunau blander lyden af deres to duoer og fortolker de gode julesalmer og sange i et både traditionelt og moderne udtryk, som efterlader publikum med et smil på læben og varme i hjertet.

Svøbsk tilbyder: